De e-sigaret; de methode om te stoppen met roken

Het is een variant op het roken; de elektronische sigaret, ook wel de e-sigaret genoemd. Het kan voor rokers een bijdrage leveren aan het stoppen met het roken van de normale sigaret. De e-sigaret bevat ook nicotine waardoor veel rokers weinig ontwenningsverschijnselen ervaren. Voor mensen die ook geen nicotine willen binnenkrijgen; er is ook een variant beschikbaar die geen nicotine bevat.

DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCH ROKEN

Elektrisch roken heeft wel zijn voordelen. Het is minder schadelijk voor de gezondheid want je ademt geen koolmonoxide en teer meer in. Ook is het voordeliger. De vloeistof die aangeschaft moet worden om de e-sigaret bij te vullen kost veel minder geld dan een pakje sigaretten. Voor je omgeving is de e-sigaret ook vele malen aangenamer. De mensen om je heen hebben geen last meer van de rook en die vieze sigarettengeur. Daarom is het best mogelijk om binnen te “e-roken”.

ROOK JE, OF DAMP JE?

Het wordt wel roken genoemd, maar het is eigenlijk geen roken. De reden hiervan is dat marketingtechnisch gezien het beter klinkt als je “e-rookt” dan “e-dampt”. Bij e-roken komt er simpelweg gewoon waterdamp vrij die ingeademd wordt. Voor mensen die al jarenlang normale sigaretten roken kan het best wennen zijn, vooral voor je longen. Die hebben immers voor een lange tijd sigarettenrook binnengekregen, maar in principe ben je zo gewend aan het “dampen”.

STARTEN MET ELEKTRISCH ROKEN

Als je net begint met e-roken is het verstandig om een beginnerskit te kiezen. Hier zitten verschillende onderdelen in, zoals een clearomizer (vloeistoftankje), een atomizer (verwarmingselementje), een batterij en een mondstukje. Door middel van deze kit kun je kennismaken met he e-roken en bepalen of het wel iets voor jou is. Er zijn ook diverse smaken verkrijgbaar, dus de kans is best groot dat je hetgeen ertussen vindt wat je lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *